Институтът Пантон избра нюанса ултравиолетово за цвят на 2018 г., съобщи Асошиейтед прес.Ултравиолетово се

...
Институтът Пантон избра нюанса ултравиолетово за цвят на 2018 г., съобщи Асошиейтед прес.Ултравиолетово се
Коментари Харесай

Цветът на 2018 година

Институтът " Пантон " избра нюанса " ултравиолетово " за цвят на 2018 г., заяви Асошиейтед прес.

" Ултравиолетово " се наложи поради асоциацията с контракултурата, устрема към автентичност, досетливост и въображение, изясни вицепрезидентът на " Пантон " Лори Пресман.
" Живеем в комплицирани времена - сподели Пресман, - Свидетели сме на боязън от напредничавостта и на това по какъв начин хората реагират на този боязън ".

Нюансът не е определен с политически съображения. Когато бъде употребен за интериор, промишлени пространства, артикули, мода, изкуство, храна, не става въпрос дали живееш с ограничавания или без, а изобщо да не се съобразяваш с ограничавания.

В " ултравиолетово " има повече синьо, в сравнение с алено, което значи " повече мисъл, мистичност, нематериалност ", сподели Пресман. В нюанса има и пристрастеност от алените полутонове.

Цветът на 2017 година беше " зеленина "  - витално зелено с жълт нюанс, симптом за предпочитание за възобновяване и възобновяване на връзката, както с природата, по този начин и с значимите за индивида неща.

Компанията " Пантон " основава бои за стилната и козметична промишленост, строителството, текстилната индустрия и други браншове. Известна е с едноименната система за сходство на цветовете. Тя избира водещия колорит въз основата на това, което към този момент е употребявано в модата и вътрешния дизайн, както и на прогнозите за непрестанен интерес.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР